Uit de praktijk: Monique S.

Ik kwam eind 2008 bij Wilma terecht op het moment dat ik in een depressie en een burn-out terecht was gekomen.
 
Ik kreeg van de huisarts anti-depressiva voor geschreven, maar heb de keus gemaakt om deze niet in te nemen, omdat ik wel zag dat er meerdere reden waren waardoor ik in deze situatie terecht was gekomen, en ervoor koos om deze niet te onderdrukken met medicatie, maar ernaar te kijken en aan mezelf te werken.
 
Na een zoektocht op internet kwam ik op de website van Wilma en besloot ik om een afspraak met haar te maken. Al gelijk na het eerste gesprek voelde ik me erg op mijn gemak bij haar en had ik een goede klik met haar, wat erg belangrijk is als je in een verdrietige en kwetsbare periode in je leven zit. Door haar rust en openheid kreeg ik er vertrouwen in dat ik bij de juiste persoon was om zo te onderzoeken waarom ik in deze depressie terecht was gekomen.
 
De eerste paar gesprekken hebben we  vooral over mijn jeugd gesproken, over mij opvoeding, de band met mijn ouders,  over bepaalde onbewuste patronen waar ik in zat en over mijn situatie op dat moment met mijn (ex) man en met mijn kinderen. Wilma heeft mij laten inzien dat de negatieve ervaringen uit mijn jeugd een bepaald patroon hebben gekregen die ik onbewust ook mee had genomen in mijn huwelijk, waardoor het dus zo mis kon gaan. Door al deze informatie te verzamelen kreeg Wilma een goed beeld van het probleem.
 
In de daarop volgende sessies zijn we samen gaan kijken naar hoe we deze patronen konden doorbreken, en liet ze mij inzien wat mijn valkuilen waren. Door die inzichten die ze mij meegaf kon ik dat weer toepassen in mijn thuissituatie waardoor ik verandering in mijn oude patronen kon doorbreken. Op die manier werd  beetje bij beetje mijn zelfvertrouwen weer opgebouwd en kreeg ik mijn eigenwaarde weer terug.
 
Wat ik erg prettig vond was de ongedwongen en warme sfeer, waardoor ik me kwetsbaar op kon stellen en me elke keer weer op mijn gemak voelde, ook waren er mogelijkheden om eventuele familieleden bij mijn therapie te betrekken om zo bepaalde trauma's goed te kunnen verwerken.
 
Op het moment dat ik de therapie afsloot, voelde ik me weer sterk en had ik mijn levenslust en eigen kracht weer terug en kon ik vol zelfvertrouwen de volgende stappen in mijn leven zetten.
 
Ik heb het contact met Wilma als zeer prettig ervaren en ik denk met een positief en warm gevoel terug aan die moeilijke maar zeer leerzame periode terug, mede door mijn ervaringen met Wilma heb ik een jaar geleden besloten om zelf een opleiding te gaan volgen als coach. Ik sta nu weer volop in het leven en geniet meer dan ooit van de mooie dingen die er op mijn pad komen en daar heeft Wilma zeker een steentje aan bijgedragen en daar ben ik haar ook erg dankbaar voor.
 
Bedankt!
 
Monique S.
39 jaar.

Ervaring, veiligheid en liefdevol

Copyright © 2013 Wilma Batenburg.  All Rights Reserved. In samenwerking met Kevin Wubbels.