Uit de praktijk: Jacob

Ik schrijf het jaar 2000! Een leuk huis, een leuke carrière….materieel, het kon niet op! En dan opeens gaat het licht uit! Een BURN OUT!

Drie maanden heb ik mijzelf opgesloten. Voor dit moment had ik al jaren last van “depressies” en heb dus vele jaren achtereen psychologen, psychiaters, en allerhande therapeuten uit het “alternatieve” circuit bezocht. Ik heb ook heel veel etiketten opgeplakt gekregen  zoals: manisch depressief, ADHD, psychotisch,bipolaire stoornissen en noem maar op. Jaren lang ben ik vol gestopt met Lithium, maar ja iedere zes weken bloedcontrole en iedere zes weken hetzelfde: “ U slikt het niet, want we kunnen niets terugvinden daarvan in uw bloed!” Ok…..onverrichte zaken weer naar huis en trouw de medicatie in blijven nemen.

Mijn toenmalige buurvrouw had door haar scheiding al kennis gemaakt met Wilma, als therapeute. En op haar aandringen heb ik toen een afspraak met Wilma gemaakt.  Vrij sceptisch ging ik daar naar toe, maar oh ik was zo blij en opgelucht toen ik na mijn eerste bezoek daar vandaan kwam. Eindelijk iemand die luistert, die mij begrijpt en de zaken zeer helder weet te formuleren en voor jou weet te ordenen. Wilma weet vrij snel de vinger op de “zere” plek te leggen en heeft een groot analytisch denkvermogen. Zij is degene geweest die mij wist te benaderen, wist te overtuigen van het feit dat ik ook iemand ben, met mijn eigen waarden en normen. Wilma is zeer zaken deskundig en heeft een groot hart. Ze heeft mij weer in het gareel gekregen en heeft ook een doorbraak gemaakt in het moeizame contact met mijn ouders inzake mijn homosexualiteit en hun acceptatie hiervan.

Na mijn sessies bij Wilma ging mijn leven in een stroomversnelling. Ik verkocht mijn huis, heb mijn ontslag genomen en ben toen datgene gedaan wat ik een ieder kan aanraden, namelijk: volg je hart! Volg je hart, vervul je dromen en leef! Vrij kort daarna vertrok ik naar Spanje. Daar doe ik nu de dingen die ik met mijn hart doe. Een
Bed & Breakfast, restaurant aan huis en mijn eigen praktijk met o.a. Reike Reconnecion. En mede door de sessies met Wilma heb ik daar naartoe gewerkt. Zij en haar partner waren mijn eerste klanten in Spanje…..echt helemaal toppie toch! Nu, na al die jaren, ben ik nog steeds blij dat ik Wilma heb mogen ontmoeten. Dat zij mijn pad heeft mogen kruisen. Ik heb er nimmer spijt van gehad. Ik ben blij met het leven wat ik nu leid. En zonder enige medicatie! Kortom: Ik leef!

Alicante, mei 2013
Jacob (54 jaar)

Ervaring, veiligheid en liefdevol

Copyright © 2013 Wilma Batenburg.  All Rights Reserved. In samenwerking met Kevin Wubbels.