Uit de praktijk: Maureen

Na jarenlang te hebben rondgezworven tussen straat en instellingen, gedrogeerd en niet meer in staat om een normaal leven te leiden, besloot mijn broertje Roel dat het zo niet meer verder hoefde van hem en hij heeft tijdens het zoveelste dieptepunt in zijn en ons leven zichzelf het leven benomen. Kort hierna verkoos ook zijn vriendin om ditzelfde lot te ondergaan en mijn familie en ik bleven over met een door verdriet en verbijstering verscheurd bestaan.

In mijn werk als ambulancehulpverlener werd ik regelmatig geconfronteerd met dit soort afschuwelijke gebeurtenissen, maar nadat ik een poos geprobeerd had om verder te kunnen leven met deze verschrikkingen die ik in mijn prive-leven moest overwinnen moest ik toegeven dat mij dat niet op eigen kracht zou gaan lukken en dat ik alle hulp die ik kon krijgen moest aanpakken om van mijn eigen leven en dat van mijn dierbaren nog iets te kunnen maken.

Via mijn huisarts ben ik bij een psycholoog terecht gekomen en na zeven gesprekken voelde ik mij absoluut niet begrepen en de psycholoog schreef in zijn verslag aan de huisarts dat ik niet goed meewerkte aan de door hem voorgestelde schrijfopdrachten. Teleurgesteld, verdrietig en met een verraden gevoel mocht ik weer moederziel alleen verder met mijn rouwproces terwijl ik probeerde om intussen een rots in de branding te zijn voor mijn familie.

Via een collega kreeg ik het adres van Wilma en tijdens ons eerste gesprek had ik binnen tien minuten meer gehuild dan tijdens de hele zeven gesprekken met de vorige psycholoog. Wat een heerlijkheid om je onvoorwaardelijk begrepen te  voelen! In een huiselijke, warme sfeer mag je inzicht krijgen in je gevoelens en ontdek je waarom dingen en gebeurtenissen gaan zoals ze gaan en waarom jij jouw gevoelens daar op die manier bij hebt.

Ik heb enorm veel van haar geleerd en voel me bevoorrecht om haar te hebben mogen leren kennen. Als collega's of vrienden mij wel eens vragen of ik nog iemand "weet" dan kan ik met een gerust hart en met een tevreden glimlach het adres van Wilma Batenburg opschrijven... komt goed!

Liefs en heel veel dank,

Maureen, Velp

Ervaring, veiligheid en liefdevol

Copyright © 2013 Wilma Batenburg.  All Rights Reserved. In samenwerking met Kevin Wubbels.