Uit de praktijk: Monique

Mijn man koos voor een andere "vriendin"

Na een gesprek om te kijken of een opleiding voor therapeut iets voor mij zou zijn, kreeg ik tijdens dit gesprek met Wilma, het inzicht om eerst de onbewuste en onverwerkte stukken in mijzelf te gaan uitwerken. Het vertrouwen in het werken met Wilma heeft mij geholpen om deze stap ook daadwerkelijk te gaan zetten. Terwijl ik hiermee bezig was bij haar, koos mijn man, totaal onverwacht, voor een vriendin en toen kwam ik mijzelf pas écht tegen. Het verdriet, de kinderen, die nog zo jong waren, ouders die er niet voor mij konden zijn, zoals ik had gehoopt, kortom teveel !!

De rode draad die door mijn leven liep/loopt, het gezien willen worden, werd enorm geraakt op dit moment. Ik werd dus wéér niet gezien!!! Eerst moest ik dus nu leren, mijzelf te zien en te waarderen. De sterke wil om te worden die ik werkelijk ben. Na ook nog eens deze ervaring wist ik helemaal niet meer wie ik was !!

Tijdens het doorlopen van dit hele proces heb ik altijd het gevoel en de ervaring gehad dat Wilma er werkelijk voor mij was en nog steeds is. Dit te mogen ervaren is voor mij bijzonder en helend geweest, de inzichten die ik hiervoor van Wilma heb mogen ontvangen, maken dat ik heb kunnen rouwen, helen en  groeien als mens. Samen stap voor stap kijken naar dat wat er is, het verwerken van de scheiding. Wát een verdriet, angst en boosheid kwamen er naar boven. Bovendien moest ik mijn ouders leren accepteren zoals ze zijn.

Dus geen verwachtingen meer te hebben en toch hen kunnen omarmen. Ik kan de mooie dingen, zoals het ervaren van de liefdevolle omarming en zonder oordeel gehoord en gezien worden, nu innemen en uitdragen!! Op deze manier heb ik het kleine meisje in mijzelf, die reageerde vanuit de oude patronen van vroeger, leren omzetten naar de volwassen vrouw die ik nu kan zijn. Het bevrijdende gevoel dat dit geeft is enorm, te weten hoe om te gaan met mijzelf, zonder boosheid en wrok kan ik omgaan met de vader van de kinderen.

Doordat ik dit heb geheeld, geef ik de oude pijn dan ook niet door aan mijn eigen kinderen, zodat ook zij mogen opgroeien met het gevoel er te mogen zijn. De stap die ik hiervoor heb moeten nemen is voor mij een enorme uitdaging gebleken, maar met de veilige basis die Wilma voor mij is geweest en is heb ik er alle vertrouwen in gekregen!

Monique, 38 jaar uit Apeldoorn

Ervaring, veiligheid en liefdevol

Copyright © 2013 Wilma Batenburg.  All Rights Reserved. In samenwerking met Kevin Wubbels.