babypalm

Uit de praktijk: Maria

Ik ben Maria en kwam via via bij Wilma terecht, inmiddels alweer 8 jaar geleden. Ik was net een half jaar gescheiden van een zwaar alcoholische man en had net een nieuwe partner ontmoet. In die periode was ik erg onzeker ook het feit dat ik in die periode overal de schuld van kreeg en ik geloofde dat. Waarom heb ik mij niet anders opgesteld? Hij bepaalde en ik liet het gebeuren. Hierdoor was ik ook bang om weer een nieuwe relatie aan te gaan. Na deze dramatische jaren,  waren voor mij de hulpvragen aan Wilma:

  • Waarom is mij (en mijn 2 kinderen) dit overkomen?
  • Ik wil mijn eigen Ik weer terug!
  • Wie ben ik eigenlijk?
  • Is een nieuwe relatie wel voor mij weggelegd?

Wilma heeft mij weer doen geloven in mijzelf en heeft mij het gevoel van eigenwaarde weer teruggegeven. Zij hielp mij bij de “valkuilen” die ik niet zag in mijn nieuwe relatie, waardoor deze dan ook heel goed verliep. Ik bleef regelmatig komen, juist omdat ik mijn “blinde vlekken en valkuilen” op tijd wilde herkennen om zodoende niet weer relationeel vast te lopen. Steeds kwamen er weer nieuwe inzichten die in de basis met mijn jeugd te maken hadden. Ik heb op zich wel een prima jeugd gehad maar ik wist ook niet beter. Wilma vroeg mij, hoe ik mij gevoeld had en vertelde haar: Ik viel buiten de boot, kreeg weinig aandacht als jongste van 7 kinderen. Met een hele strenge vader; wat hij zei moest gebeuren. Langzaam aan werd mij duidelijk, waarom ik niet goed voor mijzelf kon opkomen en dingen “liet gebeuren". Inmiddels is dit erg veranderd, weet wat ik wil, kan nu opkomen voor mijn eigen belangen.

Ook mijn 2 kinderen zijn bij Wilma geweest, want die hadden ook de nodige schade aan deze situatie opgelopen. Ik kom nog af en toe bij Wilma, en mijn 2 volwassen kinderen ook. Wij vinden, ikzelf en de kinderen dat we door Wilma het gevoel van eigenwaarde hebben gekregen en mijn 2 kinderen ook, want die hebben het ook zwaar te verduren gehad. Wilma heeft heel veel inzicht in heel veel dingen, ze weet de dingen goed te zeggen, begrijpt ook direct waar je het over hebt. Ik ga ook altijd met een heel goed gevoel naar huis.

Maria, 59 jaar, Twello

Ervaring, veiligheid en liefdevol

Copyright © 2013 Wilma Batenburg.  All Rights Reserved. In samenwerking met Kevin Wubbels.