babypalm

Uit de praktijk: Nienke

Ik ben Nienke en kwam op mijn 25e jaar bij Wilma in therapie. Zij werd mij aangeraden door een collega en ik kwam als een angstig en  timide meisje/vrouw bij haar. Ik ben de ene helft van een tweeling en was totaal onzelfstandig en woonde dan ook met mijn andere zusje samen. Wij waren beiden niet in staat onze eigen levens te leiden en waren volledig op elkaar gefocust. We werkten zelf allebei bij hetzelfde IT bedrijf en durfden niets zonder elkaar te ondernemen. Dit voelde echter ook beklemmend en wilde zo graag mijn eigen leven leiden, maar wist totaal niet hoe.

Bij Wilma werd mij duidelijk, dat onze moeder een forse stempel op ons gedrag had gedrukt, door alles altijd zo te willen regelen, dat we alles samen deden. We moesten alles doen volgens haar ideeën en ook vader had hier geen invloed op. Het huwelijk van mijn ouders liep stuk toen ik 10 jaar was en mijn zusje Maaike en ik bleven proberen het onze moeder naar de zin te maken. Door de inzichten die ik van Wilma kreeg ben ik inmiddels zo ver dat ik en ook Maaike (die elders therapie onderging) los zijn van moeder. We bezoeken haar wel, maar zijn nu in staat ons eigen leven te leiden en onze eigen mening te geven. Sinds kort wonen we zelfs apart, ook al doen we nog geregeld dingen samen. Het voelt als zeer bevrijdend om Nienke te mogen zijn. We werken zelfs nu allebei bij een andere baas, voor ons een hele stap, maar heel fijn.

Wilma helpt mij nu om ook het contact met vader te herstellen, zodat mijn verleden weer een goede plek krijgt en ik helemaal mag functioneren als de ware Nienke. Wilma is een ontzettend warm persoon. Ik voelde mij gelijk op mijn gemak bij haar. Ik kon bij haar mijn verhaal kwijt en vooral mijzelf zijn. Alles was bespreekbaar, zonder daarbij bevooroordeeld te worden. Door samen met Wilma te praten, heb ik mijn gevoel van  eigenwaarde terug gekregen. Ze heeft mij het gevoel gegeven om weer van mijzelf te houden. Het waren vaak emotionele gesprekken, maar Wilma gaf mij altijd het gevoel dat ze mij begreep, gaf altijd adviezen om verder te kunnen en te gaan.

Ik kom nu af en toe nog bij Wilma, gewoon om even bij te praten. Vooral als ik even niet lekker in mijn vel zit, om dan haar positiviteit en warmte te voelen. Na een gesprek met Wilma heb ik het gevoel er weer tegen aan te kunnen gaan! Achterom kijken kan altijd, maar vooruitkijken is zo mooi en belangrijk!!!

Nienke S. (nu 29 jaar)

Ervaring, veiligheid en liefdevol

Copyright © 2013 Wilma Batenburg.  All Rights Reserved. In samenwerking met Kevin Wubbels.