Uit de praktijk: Helen en Hans

Helen

Toen ik na een relatie van 35 jaar tegen mijn man zei dat ik tijdelijk bij hem weg zou gaan, reageerde hij met de tekst dat hij het wel begreep, maar aangezien hij mij niet op wou geven en begreep dat er iets moest gebeuren, belde hij de volgende dag meteen Wilma op met de mededeling dat hij hulp nodig had. Hij had van haar gehoord van een bevriende buurman. Het was verbazingwekkend hoe in korte tijd samengevat werd waar zijn gedrag vandaan kwam. Ons probleem was, dat hoe ik ook mijn best deed op welke gebied ook, er vernietigend / vernederend met mij omgegaan werd ( maar vaak ook met zijn omgeving).

Er waren ook hele mooie periodes en mijn man is een kritisch, maar ook enerverende enthousiaste medicus, die ook perfectionist in zijn beroep is, maar er waren vaak " donkere tijden" . Na enige tijd ben ik ook naar Wilma gegaan en al de eerste keer legde zij de vinger op de zere plek, waarom ik dit al die tijd geaccepteerd had. Want dat was ook niet normaal. We werken nu twee jaar met haar, het grootste gedeelte apart van elkaar en laatst twee keer samen en het is beslist niet makkelijk geweest, maar zoals nu gaat alles zo veel beter, weten wij samen te genieten en hoe we met elkaar om kunnen gaan. Wilma is iemand die zelf ook vanuit haar levenservaring werkt, verschillende technieken gebruikt en kijkt welke vorm van therapie het beste op dat moment van toepassing is . Het was en is nog zeker de moeite waard om de rit van Wassenaar naar Apeldoorn af te leggen en er zelfs naar uit te kijken.

Helen, 56 jaar, Wassenaar

Hans

Toen een aantal jaren geleden het huwelijk met mijn vrouw Helen ernstig onder druk kwam  ben ik via een vriend in contact gekomen met Wilma. Ook ik behoorde tot de groep mensen die niet zo een twee drie overtuigd was dat gesprekken met een therapeut  een oplossing zouden kunnen zijn voor problemen in de priv√©sfeer. Gelukkig heeft dit anders uitgepakt. Al bij de eerste paar afspraken kwamen, ook bij mij, problemen naar boven, vanuit een hoek waar ik nooit heb durven zoeken. Ook bij mij hebben ervaringen uit mijn jeugd behoorlijk wat schade aangericht voor de omgang met mensen en in het bijzonder vrouwen. Als dit eenmaal benoemd is en de emoties loskomen die bij deze zoektocht naar boven komen is er nog een hele weg te gaan.

Met een intensief traject van tweewekelijkse bezoeken bij wilma is er veel inzicht gekomen in mijn gedrag en is er veel duidelijk geworden van mijn gedrag in het verleden. Een moeilijke en soms pijnlijke en emotionele weg die uiteindelijk een bevrijdende werking heeft gehad en een, afhankelijk kwetsbaar, maar steeds steviger wordend aanknopingspunt werd voor een weg naar herstel van mijn relatie met mijn vrouw. Inmiddels is na twee jaar de frequentie teruggebracht naar een maandelijkse. En ook mijn vrouw is al een jaar ingehaakt voor haar deel van de zoektocht naar het waarom. Wijs worden doe je niet in je eentje en doe je wel met veel praten: met jezelf, met elkaar en vooral met Wilma. Waarvoor heel veel dank.

Hans, 57 jaar, Wassenaar

Ervaring, veiligheid en liefdevol

Copyright ¬© 2013 Wilma Batenburg.  All Rights Reserved. In samenwerking met Kevin Wubbels.